Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Tájékoztatás az igazságügyi szakértői tagozatról

Minden igazságügyi szakértőt nehéz feladatok elé fogja rövidesen állítani az igazságügyi szakértői törvény és a hozzá kapcsolódó rendeletek életbe lépése.
A törvényt már ismerjük, de azok az IM rendeletek, amelyek a változásokat részletesen kifejtik, még olvasható formában nem készültek el. Ha kiadják ezeket, akkor tanulmányozni kell a szöveget és értelmezni kell azt. Ha pontosan megismerjük a 2006. évi rendeletek, és az adóügyi változások tervezeteit, azokat véleményeznünk kell. Akkor valószínűleg csak kevés idő áll majd a rendelkezésünkre, ezért mindannyian készenlétben állunk a véleményezésre. Reméljük, véleményünket figyelembe veszik majd a rendeletek kiadásánál.

A tagozat vezetősége a következő feladatok elvégzését tartja fontosnak a következő félévben:

  • Fel kell venni a kapcsolatot a megyei szervezetekkel, és ki kell szélesíteni az szervezők körét, hogy közösen tudjunk fellépni a mindannyiunkat érintő ügyekben
  • Elő kell készíteni a 2006. évi szakmai továbbképzést
  • Legalább egy előadást kell tartani a 2006. évi igazságügyi szakértői konferencián
  • Ismételten fel kell venni a kapcsolatot a rendőrség, az ügyészség és a bíróságok illetékeseivel az új törvény és rendeletek kapcsán, az egységes értelmezés és a problémák közös megoldása miatt.

A tagozat vezetőségének tudomása van arról, hogy a Kamara Oktatási Központja a Szakértői Bizottsággal közösen módszertani útmutatót kíván megjelentetni az igazságügyi könyvszakértők számára.

Bartha Gyula

Betöltés...
X