Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Beszámoló az Igazságügyi Könyvszakértői Tagozat 2003. óta végzett munkájáról

2003. október 8-án választottuk meg a tagozat vezetőségét, amely a következőkből állt:

Bartha Gyula
Dr. Gál Jolán
Dr. Láposi Sándorné
Dr. Marton István
Monostori Lajosné

A tagozat vezetőjévé ekkor Dr. Marton Istvánt választottuk, aki 2004-ben lemondott a vezetésről. Ekkor (2004. július 13-án) Bartha Gyulát választottuk a tagozat vezetőjévé, és Dr. Láposi Sándorné betegsége miatt behívtuk a vezetőségbe az addig póttag Stamler Jánosnét.

2006-ban sajnálatos módon Dr. Láposi Sándorné elhalálozott, és ekkor Győri Évát is behívtuk a vezetőségbe, aki addig szintén póttag volt.

A tagozat 2004-ben elkészítette az ügyrendjét, és azóta is aszerint dolgozunk. Elkészült a Kamara honlapján a saját tájékoztató fiókunk, ahová kitesszük a fontosabb eseményekről készült tájékoztatót.

Kérdőívet készítettünk a könyvszakértői piac felmérésére.

Két alkalommal tartottunk konferenciát, 2004-ben (ekkor az ORFK, a Legfőbb Ügyészség és a Fővárosi Bíróság képviselője tartott előadást) és 2006-ban (ekkor az IRM, az ORFK és a VPOP képviselője tartott előadást, valamint megvitattuk az igazságügyi szakértői törvény megjelenéséből fakadó feladatainkat).

Aktívan részt vettünk az igazságügyi könyvszakértői módszertani útmutató készítésében, az anyagot többször is megvitattuk, és észrevételeink alapján azt jelentősen átdolgozták.

Csobánka, 2007. október 2.

 

                                                                           Bartha Gyula

Betöltés...
X