Figyelem! Archivált tartalom. Lehet, hogy már nem aktuális.

European Commision

Hogyan tehetjük az EU-t a kkv-k számára előnyösebbé? Ossza meg velünk nézeteit!
2014.11.17.

Mit tehet az európai kis-középvállalkozásokért a jövőbeli uniós szakpolitika? Ez a kérdés áll a Bizottság által indított konzultáció középpontjában, amelyet azért kezdeményezett, hogy fokozza az európai kisvállalkozói intézkedéscsomag hatékonyságát. A nyilvános konzultációval az Európai Bizottság várja valamennyi érdekelt (mindenekelőtt a vállalkozók és a vállalkozói szövetségek) további észrevételeit annak érdekében, hogy a kisvállalkozói intézkedéscsomag jövőbeli kihívásoknak való megfelelését garantálni tudja.

tovább...
Előadás és beszélgetés a bankunióról és az egységes szanálási mechanizmusról - Brüsszel, 2014. március 4.
2014.02.14.

2014. március 4-én Brüsszelben, egy két és fél órás találkozó keretében előadást és beszélgetést szerveznek a bankunióról és az egységes szanálási mechanizmusról.

tovább...
EU-s Pénzügyi Támogatási Nap konferencia
2014.02.13.

Az Európai Bizottság Budapesten rendezi az EU Access to Finance Day (EU-s Pénzügyi Támogatási Nap) konferenciáját, ahol a kis- és középvállalkozások részére nyújtott EU-s pénzügyi források és támogatások legújabb generációját mutatják be. A rendezvényt február 27-én, (RADISSON BLU BEKE hotel, Teréz Körùt 43) helyszínen tartják. A rendezvény hivatalos nyelve az angol, de szinkrontolmácsolás révén magyar nyelven is hallgathatók az előadások. A rendezvényen történő részvétel ingyenes.

tovább...
2013 EU Financial Regulation konferencia - Brüsszel
2013.07.04.

Az európai párpeszédet előmozdító QED Communications szervezésében 2013. október 1-én Brüsszelben megrendezésre kerül egy egésznapos konferencia „EU Financial Regulation” címmel. Az előadók zömében az Európai Unió képviselői. Az alábbi elérhetőségen lehet regisztrálni, melynek önköltséges díja 236 EUR.

tovább...
Európai Kis- és Középvállalkozások Hete (2011. október 3-9.)
2011.09.26.

Az Európai Bizottság a rendezvénnyel a vállalkozói formát népszerűsíti Európa-szerte.
A kampány 37 országban zajlik, tehát a – nemzeti, regionális, illetve helyi szintű – rendezvényekre és programokra a jelenlegi és a leendő vállalkozók közvetlen közelében kerül sor.
Rendkívül változatos vásárokat, konferenciákat és workshopokat kínál, ahol:

  • tájékozódhat a kisvállalkozásoknak szánt, létező támogatási programokról
  • tanulhat abból, hogyan kezeltek más vállalkozók hasonló kihívásokat
  • megragadhatja az együttműködési és hálózatépítési lehetőségeket
tovább...
European Commision - nemzetközi számviteli standardok magyar nyelven
2010.10.19.

Az Európai Közösségek bizottsága 1126/2008/EK rendeletében foglaltak szerint (lásd letölthető rendelet) elfogadta az 1606/2002/EK rendelet 2. cikkében meghatározott nemzetközi számviteli standardokat. Ez a rendelet teljes egészében kötelező és közvetlenül alkalmazandó valamennyi tagállamban. Ez a rendelet az Európai Unió Hivatalos Lapjában való kihirdetését, 2008. november 3.-át követő harmadik napon lépett hatályba.

tovább...
Az Európai Bizottság felmérése
2010.05.13.

Az Európai részvénytársaság statútumáról szóló EK rendelet - 30 évnyi vita után - 2001-ben került elfogadásra. A statútum célja, hogy multinacionális vállalatok határon átnyúló tevékenységeit megkönnyítse azáltal, hogy a nemzeti vállalati jog területi hatályának korlátaiból eredő akadályokra megoldást talál. A statútum lehetőséget teremtett egy európai részvénytársaság létrehozására.
A statútum nem minden tagállamban bizonyult népszerűnek, a Bizottság viszont természetesen törekszik arra, hogy Unió-szerte elterjedjen a használata. Annak érdekében, hogy megállapítható legyen, hogy kell-e módosítani a statútumot, az Európai Bizottság Belső piac és szolgáltatás főigazgatósága nyilvános konzultációt hirdetett .

tovább...
Betöltés...
X