Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Tájékoztató a könyvvizsgálói közfelügyeleti feladatokat ellátó hatósághoz történő könyvvizsgálói adatszolgáltatás teljesítéséhez

A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 189. § (6) bekezdése előírja, hogy a kamarai tag könyvvizsgáló, könyvvizsgáló cég július 31-ig tájékoztatja a közfelügyeleti hatóságot az előző 12 hónapban az éves beszámolóról, egyszerűsített éves beszámolóról, továbbá az összevont (konszolidált) éves beszámolóról kiadott független könyvvizsgálói jelentésekről. A tájékoztatás a megbízó nevét és az adott független könyvvizsgálói jelentésben szereplő záradék fajtáját (hitelesítő, korlátozott, elutasító), illetve a záradék megadása elutasításának a tényét, továbbá, amennyiben a könyvvizsgáló figyelemfelhívással élt, annak tényét tartalmazza.

A fenti adatszolgáltatás teljesítéséhez a könyvvizsgálói közfelügyeleti feladatokat ellátó hatóság (a továbbiakban: hatóság) a mellékelt, lentebb is csatolt nyomtatvány használatát javasolja. A mellékletként csatolt nyomtatvány a hatóság honlapjáról is letölthető :
http://ngmszakmaiteruletek.kormany.hu/konyvvizsgaloi-kozfelugyeleti-hatosag

Az adatszolgáltatást a hatóság elektronikus címére (excel formátumban), vagy postacímére kell megküldeni a törvényben megjelölt határidőig.

Elektronikus cím: kozfelugyelet@ngm.gov.hu
Postacím: Nemzetgazdasági Minisztérium, Számviteli és Felügyeleti Főosztály, 1051 Budapest, József nádor tér 2-4.

Az adatszolgáltatást a hatóság elektronikus címére vagy postacímére kell megküldeni 2015. július 31-ig.

 

Kitöltési útmutató letöltése

Nyomtatvány letöltése

Betöltés...
X