Elhunyt Zimonyi József

2010. augusztus 4-én helyezték örök nyugalomra Zimonyi Józsefet, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Baranya Megyei Szervezetének Elnökét. Temetésén búcsút vettek tőle az MKVK területi szervezeteinek elnökei, beszédet mondott Dr. Lukács János az MKVK elnöke. A tragikus hirtelenséggel, életének 58. évében elhunyt Zimonyi József személyében nagytudású, széles látókörű szakembert veszítettünk el. Maximálisan kiállt a megye könyvvizsgálói mellett, érdekeiket hangsúlyosan védte minden egyes elnökségi ülés alkalmával. Igyekezett a megye könyvvizsgálóit a szakmai rendezvények mellett egyéb programokkal is összekovácsolni. Többek között ezért is volt olyan jó elnök.

Nevéhez fűződik az első Kamarai Sportnapok megszervezése, melyet Harkányban rendezett meg 2007-ben. A nagysikerű eseményre annyi érdeklődőt tudott összehívni, amire eddig csak a nagy országos konferenciákra volt jellemző. Ő maga is nagyon szerette a sportot: remekül focizott, sakkozott és teniszezett. Imádta a természetet, órákig tudott mesélni a varázslatos Dráva vidékéről, a Mecsekről, Villányról és természetesen szülőföldjéről, Nemeskeresztúrról is.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara tisztelettel búcsúzik Zimonyi Józseftől: az elnöktől, a kíváló szakembertől és az örök optimista kollégától.

Temetése 2010. augusztus 4-én 14:00 órakor lesz szülőfalujában római katolikus szertartás szerint.

Zimonyi József

1952-ben született Nemeskeresztúron.

1976-ban szerzett közgazdász oklevelet a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, majd 1986-ban szakközgazdász oklevelet (ellenőrzés) a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1985-ben tett szert könyvvizsgálói oklevélre, 1989-től bejegyzett könyvvizsgáló. Költségvetési és pénzintézeti minősítéssel rendelkezett.

A Pénzügyminisztérium Bevételi Főigazgatóságának Pécsi Területi Igazgatóságán kezdett dolgozni főrevizorként 1976-ban. Ezt követően a Mecseki Szénbányákhoz, majd a Pécsi Bőrgyárhoz került üzemi főkönyvelőnek. Könyvvizsgálói megbízásokat 1989 óta vállalt, munkái hazai és külföldi tulajdonban lévő ipari-, kereskedelmi és szolgáltató vállalkozásokhoz, valamint pénzintézetekhez, befektetési és lízing társaságokhoz kötötték. 1997-től az INVESTAR Egyetemi Oktatói Tanácsadó Kft ügyvezetője.

A Magyar Könyvvizsgáló Kamara megalakulása óta (1997) az MKVK Baranya Megyei Szervezetének elnöke, ezt megelőzően a kamara elődjénél 1994-1997-ig az egyesület Baranya megyei ügyvivője volt. 1997-2002 és 2003-2007 között a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnökségi tagja.

Rendszeresen tartott előadást, konzultációt a Kamara kötelező szakmai továbbképzésein.