Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Elhunyt Turzó György

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik szerették és tisztelték, hogy 69 éves korában, 2017. szeptember 2-án elhunyt Turzó György. Turzó Györgyöt a kamara saját halottjának tekinti. Búcsúztatójáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

 

 

 

Turzó György 69 évesen, 2017. szeptember 2-án tért örök nyugovóra. A könyvvizsgáló szakma egy nagy tudású, kiváló szakembert vesztett el személyében.

Turzó György 1974-ben végzett üzemgazdászként a Pénzügyi Számviteli Főiskola Vállalatgazdálkodási szakán. 1982-ben árszakértő, 2005-ben pedig adószakértő végzettséget szerzett. Könyvvizsgálói oklevelét 1979-ben vehette át.
1974-től 1978-ig a Dunántúli Kőolajipari Gépgyárban volt belső ellenőr, majd vezérigazgatói helyettes. 1990 és 1994 között az Autókonszern Rt Igazgatóságának elnöke a MOL Rt. képviselőjeként. 1991-től a Pannonconsult Könyvvizsgáló és Pénzügyi Tanácsadó Kft ügyvezetője, többségi tulajdonosa. 1992-től egyéni vállalkozóként tevékenykedett mint könyvvizsgáló és adószakértő. A Deloitte & Touche szakértőjeként a MOL Rt teljes vertikumának adóauditálását elvégezte, könyvvizsgálatokat folytatott az erdőgazdálkodás és a faipar területén, valamint német nyelvterületről származó megbízásoknál gépiparban, műanyagiparban, faiparban és textiliparban tevékenykedő társaságoknál.
A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft oktatójaként a könyvvizsgálók és a regisztrált mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzésén rendszeresen tartott előadásokat adózási, nemzetközi adózási, számviteli, valamint a nemzetközi számviteli standardok témaköreiben.
Megalakulása óta aktívan részt vett a Magyar Könyvvizsgálói Kamara életében. 1997-től tagja volt a Kamara Zala megyei elnökségének, 1997-től 2011-ig pedig az országos elnökségnek. A Kamara megalakulásától kezdve egy éven át a Kamara általános alelnöke volt. Szervező és gyakorlati tevékenységet vállalt a Magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok bevezetésében, a Kamara minőségbiztosítási rendszerének előkészítésében, a számvitelt, adózást és a pénzügyeket érintő jogszabályok véleményezésében a Kamara Zala megyei szervezeténél és az elnökségben. Folyamatosan fejlesztette és irányította a Kamara Zala megyei szervezeténél a tagság szakmai munkáját segítő szolgáltatásokat és az érdekképviseleti tevékenységet.
A Magyar Közgazdasági Társaság tagjaként aktívan közreműködött a Nagykanizsa középtávú gazdaságfejlesztési koncepciójának kidolgozásában. Nagykanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány felügyelő bizottságában végzett munkájával nagyban hozzájárult a város egyetemi oktatásának fejlesztéséhez. A Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi Intézete Tanácsadó testületének tagja volt.

Szakmájára hivatásként tekintett. Munkáját, valamint megyei elnökként, elnökségi tagként és küldöttként a képviseleti tevékenységét felelősségteljesen és nagy szakmaisággal végezte.

Kamaráért kifejtett munkájáért az elnökség „Magyar Könyvvizsgálói Kamara Érdeméremmel” tüntette ki. Az idén alapított díj azoknak a személyeknek adományozható, akik a könyvvizsgálat szakmai, közéleti és társadalmi területén legalább 10 évig kiemelkedő munkát végeztek, kifogástalan magatartást tanúsítottak és ezzel a Kamara, illetve a könyvvizsgálói szakma hírnevének növeléséhez hozzájárultak. Turzó György a szeptemberi országos könyvvizsgálói konferencián, 2017. szeptember 7-én vehette volna át a díjat.

Nyugodjon békében, emlékét megőrizzük.
 

Betöltés...
X