Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Szakmai vizsgabizottsági névjegyzék

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény (a továbbiakban: Szt.) 14.§ (2) bekezdése kimondja, hogy az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 150/2012. (VII. 6.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: új OKJ) szereplő szakképesítések megszerzésére irányuló komplex szakmai vizsgák esetében a szakmai vizsgabizottság négy tagból áll. Az elnök mellett három tag vesz részt a bizottság munkájában, és az Szt. 14. § (5) bekezdése alapján a szakmai vizsgabizottságban való részvételre megbízás az országos szakképzési névjegyzék részét képező vizsgabizottsági névjegyzéken szereplő személynek adható.

 

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagjainak is lehetőségük van ezekben a vizsgabizottságokban vizsgabizottsági elnökként és tagként feladatot ellátni.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a 150/2012. (VII.6.) Korm. rendeletben szereplő, 15. Közgazdaság szakmacsoportba tartozó szakképesítések megszerzésére irányuló, szakmai komplex vizsgák vizsgabizottságába a megfelelő szakmai szervezetek képviselőiből jelöl ki vizsgabizottsági tagokat.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a pályázati adatlap a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjáról az alábbi linkre kattintva tölthető le: http://penzugyiszakkepzes.kormany.hu/
(Akik már szerepelnek az országos vizsgabizottsági névjegyzékben, a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 27/2012. (VIII.27.) NGM rendelet 4. számú mellékletében szereplő szakképesítések megfeleltetési szabályai alapján, az új OKJ-ben szereplő szakképesítések esetében is jogosultak mind a vizsgaelnöki, mind a vizsgabizottsági tagság betöltésére, a korábban megállapított határidőig.)

Kérjük, kattintson az alábbi linkre, és válaszával (2 perc) segítse a kamara és a Nemzetgazdasági Minisztérium munkáját abban, hogy a közgazdasági szakmacsoportba tartozó szakképesítések vizsgabizottságaiba kamarai tagokat tudjanak delegálni.
http://goo.gl/forms/KjScsydxpS

Bízunk benne, hogy jelen lehetőséggel az Ön segítségére lehetünk szakmájuk szélesebb területen történő gyakorlásának biztosításához.

Betöltés...
X