Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Oklevél átadó - 2009. október 1.

Ebben az évben utoljára került sor oklevélátadóra, melyre szép számmal gyűltek össze a képzés nehezén túl lévő végzett hallgatók, és a büszke meghívottak. Az átadóra a hagyományokhoz híven ezúttal is a Kamara Főtitkári Hivatalának épületében került sor.
Az átadón Dr. Lukács János, a kamara elnöke és dr. Adorján Csaba, az Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Testület elnöke adott útravalót a végzetteknek.

 

 

Dr. Lukács János örömét fejezte ki a végzettek létszámát tekintve, mivel ez is azt jelzi, hogy szép számmal gondolják úgy, hogy a könyvvizsgálatnak és a szakmának van jövője, és igenis szükség van ellenőrzésre.

Elmondta, hogy az oklevélben számos más lehetőség is feltárul előttük, hiszen a szűken vett könyvvizsgálói szakmában való elhelyezkedésen kívül lehet, hogy éppen ennek az oklevélnek köszönhetően lesznek osztályvezetők, főosztályvezetők vagy igazgatók.

Rámutatott, hogy az oklevél átvételével nem szűnt meg tanulási kötelezettségük, lévén a kötelező továbbképzés mellett a standardváltozásokat, törvénymódosításokat is figyelemmel kell kísérni.

Felhívta a figyelmet a szakmával együtt járó nehézségekre, problémákra, valamint a becsület mindenek feletti megőrzésének fontosságára. Széchenyi intelmeivel búcsúzott: Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk.

Dr. Adorján Csaba szerint a könyvvizsgálói oklevél megszerzése a szakmai életút fontos, talán legfontosabb lépcsőfoka. Minden nehézség és a piacszűkülés okozta keresletcsökkenés dacára bátorította a végzett hallgatókat a kamarai tagság megszerzésére, mivel a kamarai tagság korösszetételét tekintve biztosan pár éven belül lesznek munkák. Véleménye szerint azonban a könyvvizsgálói oklevél megszerezése önmagában a szakmai önbecsülés növelése és a szakmai ismeretek bővítése érdekében is már egy megtérülő befektetés volt.

A beszédek után mindketten gratuláltak a frissen végzett hallgatóknak, majd kiosztották a 31 végzett hallgatónak az okleveleket.
 

Betöltés...
X