Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

X. Pécsi Pénzügyi Napok - 2016.04.14-15.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara, a Magyar Közgazdasági Társaság, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a PENTA UNIÓ Zrt., a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete, a Penta Akadémia Alapítvány és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara idén X. alkalommal Megújuló pénzügyek címmel rendezi meg a Pécsi Pénzügyi Napokat.

kétnapos rendezvény plenáris ülésein a monetáris és a fiskális rendszer átalakításának aktuális kérdéseit vizsgáljuk a magyar adórendszer és bankrendszer aspektusából.

Az első nap szekcióülésein az adóigazgatási reformmal, illetve az adózás rendjéről szóló törvénnyel foglalkozunk. Továbbá napirendre kerülnek a 2016. évi adóváltozások (art, tao, ellenőrzés, áfa), amelyre a Nemzetgazdasági Minisztérium az adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők számára 9, a könyvelők részére 8 kreditpontot ítélt meg.

A második nap első szekcióülésén kreditpontos előadás keretében az IFRS–re való áttérés kerül feldolgozásra (adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők, valamint könyvelők részére 4 kredit). Ezt követően a pénzügyi-számviteli szakma kockázatait vesszük górcső alá, úgy mint, a könyvvizsgálói feladatok változása, a pénzmosás kockázata, a könyvelői-, könyvvizsgálói felelősség. A délután második szekcióülésén fórum jelleggel megismerkedhetünk az okleveles adószakértők legújabb kutatási eredményeivel.

A rendezvényen való részvételért a Magyar Könyvvizsgálói Kamara a könyvvizsgálók számára 4 (2 költségvetési és 2 pénzügyi speciális minősítéshez kapcsolódó) kreditpontot ítélt meg.

A konferencia ajánlott szállása a négy csillagos Laterum Hotel, ahol wellness program segíti a pihenést és feltöltődést. A szakmai munkát követően a péntek estét egy zenés-táncos „adófelejtő bállal” zárjuk. Szombat délután „sokszínű belvárosi sétára” invitáljuk Pécs történelmi központjába, majd ellátogatunk a Zsolnay Negyedbe. Búcsúzóul megismerkedünk Magyarország legmagasabb épületével a Pécsi TV-toronnyal, ahol egyedülálló kilátás, valamint hangulatos ebéd várja az odaérkezőket.

A rendező szervek nevében tisztelettel meghívom Önt és Partnerét a X. Pécsi Pénzügyi Napokra és a rendezvényt kísérő programokra.

A rendező szervek nevében üdvözlettel:

Dr. Herich György
egyetemi docens, elnök, MOKLASZ

A programról, a jelentkezés módjáról az alábbi linken tájékozódhat:
http://www.penta.hu/konferenciak/pecsi-penzugyi-napok/

Betöltés...
X