Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Családi hétvége az Archeoparkban

Az MKVK Hajdú-Bihar megyei Szervezete az idén is megrendezte szabadidős programját.
A családi hétvége helyszínéül Magyarország első tájtörténeti és régészeti parkját választotta, mely az M3-as autópálya polgári leágazásánál található.
Az M3 Archeoparkban szeptember 26-án − közel 100 fő részvételével −, egész napos program keretében megismerkedtünk a tájegység történetével, népi kultúrájával.

 

 

A jó időt és a sportolási lehetőségeket kihasználva 4 csapat indult el a versenyen, melynek keretében különböző népi játékokban mérték össze tudásukat. A csapatokban az iskolás gyermektől a nyugdíjasokig minden korosztály megtalálható volt. A játékok – szekértoló verseny vakon, kötélhúzás, íjászat, kelevéz, malomkődobás − igen sok izgalmat és derültséget hoztak. A kisgyermekek részére korszerű játszótér, állatsimogatási lehetőség, lovaglás, trambulin állt rendelkezésre. Az M3 Archeopark nomád konyhájában, a kemencében és a lávakövön készültek a tájjellegű ételek.

Azok is jól érezték magukat, akik nem vettek részt a versenyben, szurkoltak a versenyzőknek, beszélgettek a kollégákkal, ismerkedtek a vendégekkel (családtagok, barátok), és néhányan sakkoztak.

Ez a nap is bebizonyította, a kollégák szívesen, örömmel töltik el együtt a szabadidőt.

Földesi Emma
az MKVK Hajdú-Bihar megyei Szervezetének elnöke
 

Betöltés...
X