Accountancy Europe hírei

Accountancy Europe esemény: Tagszervezetek Napja, 2019. október 2.
2019.06.25.

Az Accountancy Europe (az Európai Könyvvizsgálók szervezete) ezen a csak tagszervezetek számára szervezett rendezvényen első alkalommal hozza össze a tagszervezeteinek képviselőit a szervezet szakértői csoportjának önkénteseivel.

tovább...
Tanulmány az EU Audit Reformjáról: az Audit Reformnak a költségekre, a koncentrációra és a versenyre gyakorolt hatásáról
2019.06.01.

Accountancy Europe: Marleen Willekens professzor - tanulmány az EU Audit Reformjáról és annak hatásairólAz Accountancy Europe Igazgatótanácsi és Elnöki találkozóján Marleen Willekens professzor előadását követően megvitatták azt a tanulmányt, melyet a professzor asszony az EU Audit Reformjáról és annak hatásairól készített az Európai Parlament számára.

tovább...
Accountancy Europe - Audit Policy Update (APU)
2019.04.24.

Az Accountancy Europe új kiadványt indított útjára. A jövőben rendszeresen megjelenő Audit Policy Updates (APUs) átfogó képet kíván nyújtani a főbb EU-s, a nemzeti és nemzetközi audit policy fejlődéséről, csakúgy, mint az Accountancy Europe audit munkájáról. Minden egyes kiadás más-más témát fog felölelni.

tovább...
Hogyan állnak a tagállamok az új uniós könyvvizsgálati előírások implementációjával?
2019.04.24.

Több mint két évvel az implementációra megadott határidő után az Accountancy Europe megnézte, mire jutott 30 európai ország (köztük a 28 EU tagállam) az előírások végrehajtásával. Elemezték továbbá a tagállamok döntését is, illetve szemléletes ábrákon mutatják be, miként alakult az egyes országokban a nem könyvvizsgálati szolgáltatások, a rotáció, valamint a közfelügyelet kérdése.

tovább...
Könyvvizsgálati kötelezettségek Európában – 2019. évi frissítés
2019.04.24.

A 2013. évi Számviteli irányelv következtében az uniós kisvállalkozásoknál már nem kötelező a könyvvizsgálat. Az uniós jogszabály azonban megengedi a tagállamok számára, hogy bizonyos körülmények megléte esetén előírja a könyvvizsgálatot.
Az alábbi linken található dokumentum a 2016-os felmérés frissítését tartalmazza, melyből kiderül, hogy néhány tagállam miként módosította a küszöbértéket az utóbbi időben.

tovább...
Florin Toma az Accountancy Europe élén
2019.04.24.

2018. december 12-én megtartott taggyűlésén az Accountancy Europe új elnököt választott. Florin Toma, aki tagja a Bejegyzett Román Számviteli Szakemberek Testületének (CECCAR), az elkövetkezendő 2 évben fogja a tisztséget betölteni. Elképzeléseiről, valamint arról, hogy miért vállalta el az Európai szervezet vezető szerepét az alábbi videóban beszél. Ugyanekkor választotta meg új elnökhelyettesét a taggyűlés Myles Thompson személyében , aki szintén az alábbi linken található videóüzenetében beszél víziójáról.

tovább...
Kulcsfontosságú könyvvizsgálati kérdések az európai bankszektorban
2019.02.01.

A kulcsfontosságú könyvvizsgálati kérdések (KAM) kommunikálásának célja a könyvvizsgálói jelentés kommunikatív értékének növelése. A számviteli szakemberek európai szervezete, az Accountany Europe felmérést készített a közérdeklődésre számot tartó gazdálkodók könyvvizsgálatánál már két éve létező kötelezettség teljesítéséről. Az angol nyelven elérhető tanulmány - példákkal illusztrálva - bepillantást enged több, mint 60 európai bank 2017. évi könyvvizsgálói jelentésében megjelenített KAM kommunikációjába.

tovább...
Keeping the Audit Profession attractive - az Accountancy Europe felmérésének eredménye (angol nyelven)
2017.09.15.

2017 januárja és májusa között a Könyvvizsgálók Európai Szervezete az Accountancy Europe felmérést végzett abban a témakörben, hogy hogyan lehetne a könyvvizsgálói szakma vonzerejét megtartani. A felmérés eredményeként létrejött tanulmányt az alábbi linkre kattintva tudják letölteni (angol nyelven).

tovább...
Accountancy Europe – a megújult könyvvizsgálói szervezet
2017.01.23.

A Könyvvizsgálók Európai Szövetsége (FEE) 2016. december 7-én tartotta közgyűlését, melyen a kamarát Barsi Éva, a kamara szakmai alelnöke, illetve Dr. Bor Zoltán, a szakértői bizottság tagja képviselte.

tovább...
Accountancy Europe – új kezdet szilárd alapokon
2016.12.09.

A korábban Európai Könyvvizsgálói Szövetségként ismert szervezet, a FEE (Fédération des Experts Comptables Européens) 2016. december 7-én (a szervezet fennállásának 30. évfordulóján) nevet változtatott. A szervezet új neve: Accountancy Europe.

tovább...
Átfogó kép 22 európai ország közfelügyeleti rendszeréről (angol nyelven)
2015.06.19.

A könyvvizsgálók európai szervezete (FEE) tájékoztató anyagot jelentetett meg 22 európai ország közfelügyeleti rendszeréről. Ez az angol nyelvű anyag képet ad a könyvvizsgálói felügyelet helyzetéről országokra lebontva és tartalmazza a 2014-es EU audit reform rendelkezéseinek várható következményeit is.

tovább...
FEE anyagai kis és közepes vállalkozások számára
2015.01.21.

A Könyvvizsgálók Európai Szövetsége (FEE) Kis és Közepes Könyvvizsgló cégekkel foglalkozó munkacsoportja (SMP Forum) információs csomagok közzétételét határozta el a könyvvizsgálók részére. Ennek két fontos oka van. Egyrészt a könyvvizsgálók a piaci és jogszabályi változások miatt szükségszerűen új szolgáltatási területekkel is meg kell ismerkedjenek és a nemzetközi irányvonalak ismerete ehhez elengedhetetlen. Másrészt a legnagyobb segítség a hatályos és friss EU-s hivatkozások és linkek összegyűjtése és közreadása, hogy azok akik naprakészek kívánnak lenni az adott területen ezzel idejüket és energiájukat hatékonyan tudják felhasználni. Az INFO PACK-ek legnagyobb erénye inkább ez utóbbi. A megjelent anyagokat mind angolul, mind magyar fordításban adjuk közre, azonban a linkek egy része angol és francia nyelvű anyagokra mutat. Előfordul, hogy egy idő után más nyelveken is elérhetők a dokumentumok. Ahol a fordításkor az adott anyag magyarul elérhető volt, ott a fordításban a magyar link szerepel.

tovább...
Betöltés...
X