Céginformációs Szolgáltatás tájékoztató

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2020. július 1-jétől ingyenes többletszolgáltatásként céginformációs szolgáltatást biztosít a könyvvizsgálói tevékenységet nem szüneteltető tagsági jogállású tagjai (aktív tagjai) számára a kamara elnökségének 13/2020. (01.24.) számú határozata értelmében. A szolgáltatás előfizetési díját a kamara a 2020. évi üzemgazdasági tervébe építette be.

Frissítés! 2022.01.14: Tájékoztatjuk tagságunkat, hogy a kollégáktól kapott visszajelzésekre figyelemmel egyeztetéseket folytattunk a Credit Control Menedzsment Korlátolt Felelősségű Társasággal, melynek eredményeként a kamarai előfizetés az előfizetéssel érintett időszakra (2022. júliusáig) kiegészült a pozitív-negatív céginformációk modullal. A modul a mai naptól elérhető a felhasználó kamarai tagok részére.

Kik jogosultak igénybe venni a szolgáltatást?

A céginformációs szolgáltatás a Magyar Könyvvizsgálói Kamara könyvvizsgálói tevékenységet nem szüneteltető tagsági jogállású tagjai érhetik el.

  

A céginformációs szolgáltatás tartalma

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara és a Credit Control Menedzsment Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: szolgáltató) között létrejött megállapodás eredményeként az aktív tagjaink számára a szolgáltató Credit Online rendszerén belül hozzáférést biztosítunk egy olyan egyedi céginformációs csomaghoz, amely a következő funkciókat tartalmazza:

Gyorskereső
IM megrendelés (eseti)
Cégriport – Cégkivonat és Cégmásolat

Csoportos adószám mutatás
Beszámolók – Excel letöltési lehetőséggel – havonta 30 darab díjmentes letöltés*

Független könyvvizsgálói jelentések – havonta 30 darab díjmentes letöltés*

Mutatók – 21 pénzügyi diagram
Kapcsolati háló – személyre szabható funkció
 

Cégvezetéstől eltiltott személyek

Kapcsolt cégek – új szemléletű kapcsolatrendszereket vizsgáló modul
Taggyűlési jegyzőkönyv – havonta 30 db díjmentes letöltés*

Kiegészítő melléklet – havonta 30 db díjmentes letöltés*

Cégvezetéstől eltiltott személyek

Szabad tartalommal összeállítható riportok letöltési lehetősége

Címkockázati mutató – cégtemetők szűrésére

Pozitív-negatív céginformációk modul - ÚJ!

*a havi kereten belül megtekintett cégekkel kapcsolatosan

Az egyes funkciók részletesebb leírását és tartalmát a Szolgáltatások leírása tartalmazza.

  

Feltételek

  • A csomag felhasználóként havonta 30 db cég vonatkozásában biztosítja az előzőekben felsorolt valamennyi funkció igénybevételét azzal, hogy a megtekintett cégekre vonatkozó lekérdezett információk a lekérdezést követő 30 napon belül korlátlan alkalommal újból megtekinthetők.
  • A rendszer használatához szükséges ügyfélkapus/KAÜ-s belépési adatok illetéktelen harmadik személyek számára a szolgáltatás jogosulatlan igénybevétele céljából nem tehetőek hozzáférhetővé. Tagjaink e kötelezettség megszegéséért felelősséggel tartoznak, ez esetben a szolgáltató jogosult a hozzáférés korlátozására vagy megszűntetésére.
  • Amennyiben egyes tagok a szolgáltatónál elérhető funkciók közül bővítést igényelnek, 25% díjkedvezményben részesülnek a modulok árából (kamarai díjkedvezmény). A további modulokról a szolgáltató weboldalán található bővebb információ.

  

Hogyan érthető el a céginformációs szolgáltatás?

A Szolgáltatáshoz a kamara honlapján keresztül lehet hozzáférni, a tájékoztató oldalon ügyfélkapus/KAÜ-s hitelesítő belépést követően a ’Céginformációs szolgáltatás igénybevétele’ gombra kattintva, amely átvezeti tagjainkat a Credit Online rendszerébe. A szolgáltatás igénybevételével az aktív kamarai tag tudomásul veszi és egyben hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kamara a nevét, elektronikus mail címét a szolgáltató részére a szolgáltatás igénybevétele érdekében továbbítsa. A Szolgáltató általános szerződési feltételei a szolgáltató weboldalán megismerhetőek, rendelkezéseit az aktív kamarai tag magára nézve kötelezőnek ismeri el.


 

Kapcsolódó anyagok

Szolgáltatások leírása

Gyorskereső

 A funkció használatával egyszerűen és gyorsan kereshet a cégadatok között, cégnév, adószám vagy cégjegyzékszám alapján.

IM megrendelés (eseti)

Igazságügyi Minisztérium közhiteles cégdokumentumait hívhatja le a funkció segítségével.

Részletes kereső

 A funkció használatával részletesen kereshet a cégadatok és a beszámolók egy vagy több paraméterének megjelölése alapján a rendszerben.

Cégriport

A cégriport modul, tartalmazza a tárolt cégkivonatok illetve cégmásolatok elérését, a lehető legátláthatóbb formában, letöltési lehetőséget magában foglalva.
A funkció a cégmásolat és a cégkivonat tartalmának megfelelően tartalmazza egy adott vállalkozás összes - hatályos és hatályon kívüli - cégadatát.
 

Beszámolók

A beszámolók menüpont alatt található egy adott cég mérlege és eredménykimutatása. A modul lehetővé teszi 10 évre visszamenőlegesen a tárolt beszámolók hozzáférhetőségét, online formátumban, Excel letöltési lehetőséggel.

Mutatók

A mérleg és eredménykimutatás pénzügyi adatai alapján számított mutatók, öt éves időszakot átölelő kimutatása és elemzése. 21 pénzügyi diagram segít felmérni egy vállalkozás eredményességét a Felhasználónak, több év vonatkozásában.

Mutatók: üzemi tevékenység eredménye, árbevétel, EBITDA, létszám, tőke ellátottság, eladósodottság aránya, nettó eladósodottság, tőkefeszültségi mutató, tőke önfinanszírozási, saját tőke aránya, működő tőke ellátottsága, tőke forgási sebessége, likviditási ráta, likviditási gyorsráta, eszköz hatékonyság,tevékenység haszonkulcsa, bruttó haszonrés, ROE, ROA, ROS.

(Mutatók összetételében Szolgáltató, aktuális piaci igényekhez igazodó változtatás jogát fenntartja.)

Kapcsolati háló

A funkció segítségével egy grafikus felületen megtekinthetjük egy -egy vállalkozás vezető tisztségviselőinek és tulajdonosainak egyéb más társaságokhoz köthető érdekeltségeit, azokban betöltött tisztségeit, állítható szűrőkkel és egyedi ikonos ábrázolásmóddal, mindemellett az eltiltott személyek jelölése funkcióval.

Kapcsolt cégek

Legújabb fejlesztésű tematikus, kapcsolatrendszereket vizsgáló modulunk. Tematikus nézete segítségével, könnyen átláthatóvá válik a még aktív és már nem aktív kapcsolat is.

Nemzetközi céginformáció (eseti, a kamarai céginformációs csomagnak nem része)

A modul lehetővé teszi, hogy a világ összes országából céginformációkhoz jusson a Felhasználó. Jelenleg 17 ország érhető el online módon, a világ többi országából offline alapon biztosítjuk a megrendelt céginformációkat.

Címkockázat mutató

Segítségével könnyen kiszűrhetőek a cégtemetők és székhelyszolgáltatók.

Szabad tartalommal összeállítható riportok letöltési lehetősége

Felhasználó személyre szabottan tudja összeválogatni, milyen információkat szeretne PDF formátumban letölteni.

Taggyűlési jegyzőkönyv Személyre szabott ajánlat alapján havonta 30 db dokumentumot engedélyez Szolgáltató a szolgáltatás részeként letölteni.
Kiegészítő melléklet Személyre szabott ajánlat alapján havonta 30 db dokumentumot engedélyez Szolgáltató a szolgáltatás részeként letölteni.
Cégvezetéstől eltiltott személyek Szolgáltató külön jelöli az eltiltott személyeket céginformációban.
Csoportos adószám Szolgáltató feltünteti a csoportos adószámot céginformációs rendszerben.
Negatív információk

Egy adott céggel kapcsolatosan a cégjegyzékben vagy más hatósági nyilvántartásban megjelent olyan eljárások összesítője, amelyek a cég működését negatívan befolyásolhatják.

Pozitív információk Egy vállalkozással kapcsolatos a cégjegyzékben vagy más hatósági nyilvántartásban megjelent olyan eljárások összesítője, amelyek a cég működését pozitív irányban befolyásolhatják, valamint a Nyertes EU pályázatokat is feltüntetjük.

 

Magyar Könyvvizsgálói Kamara
Főtitkári Hivatal

Betöltés...
X